knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Ogłoszenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdjęć
Opowieści z kniei
Kuchnia myśliwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
 
Strona główna
 
 
 
 
 
 
Ogłoszenia
login: hasło:
Zapomniałem hasła Zarejestruj się!
     
« kuchnia myśliwska - strona główna | « potrawy z ptactwa

Kaczka z pomaraŃczami

Składniki:
- kaczka
- 2 szklanki ugotowanego ryżu
- 3 pomarańcze
- pół cytryny
- cebula
- pieprz
- ząbek czosnku
- 3 łyżki rodzynek
- 3 łyżki posiekanych orzechów
- 2 łyżki masła
- sól
- szklanka soku pomarańczowego
- 1 łyżka mąki




Sprawiona kaczkę umyć i osuszyć. Otrzeć skórkę z 1 pomarańczy i 0,5 cytryny, wycisnąć sok. Obraną cebulę posiekać, zeszklić na maśle. Ryż wymieszać z cebulą, skórką i sokiem z pomarańczy oraz cytryny, orzechami, rodzynkami i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Farsz doprawić solą i pieprzem.
Kaczkę napełnić farszem i spiąć wykałaczkami. Ułożyć w brytfannie. Piec około godziny w temperaturze 180 stopni, skrapiając woda lub sokiem pomarańczowym. Pod koniec pieczenia kaczkę obłożyć plastrami 2 pomarańczy. Sos z opieczenia < przecedzić do rondla. Sok pomarańczowy wymieszać z mąka, wlać do sosu i mieszając, zagotować. Sos doprawić solą oraz pieprzem i podawać z kaczką.

Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatności Reklama strona główna Strona główna
Copyright © 2002 - 2024 knieja.pl.