knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Ogłoszenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdjęć
Opowieści z kniei
Kuchnia myśliwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
 
Strona główna
 
 
 
 
 
 
Ogłoszenia
login: hasło:
Zapomniałem hasła Zarejestruj się!
     
« kuchnia myśliwska - strona główna | « potrawy z ptactwa

Zupa z bażanta po poznańsku

Składniki:
1,5 l wody,
bażant,
25 dkg kapusty czerwonej,
8 dkg cebuli,
4 dkg tłuszczu,
1/2 szkl. śmietany,
2 dkg mąki,
2 białka,
4 dkg wiórków kokosowych,
sól,
pieprz,
imbir,
przyprawa do zup i sok z cytryny do smaku.


Sposób przyrządzenia:
Sprawionego bażanta umyć, przekrajać na 4 części, zalać wrzącą osoloną wodą i ugotować na małym ogniu. Kapustę i cebulę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usuwając grube nerwy kapusty, podsmażyć na tłuszczu i dodać do mięsa pod koniec gotowania. Miękkie mięso wyjąć z naczynia, usunąć kości, pokrajać w kostkę, włożyć do zupy razem ze śmietaną wymieszaną z mąką, chwilę pogotować i doprawić. Białka ubić na ztywną pianę, połączyć z wiórkami kokosowymi, kłaść kluseczki na zupę, zagotować i zaraz podawać.


Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatności Reklama strona główna Strona główna
Copyright © 2002 - 2024 knieja.pl.