knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Ogłoszenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdjęć
Opowieści z kniei
Kuchnia myśliwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
 
Strona główna
 
 
 
 
 
 
Ogłoszenia
login: hasło:
Zapomniałem hasła Zarejestruj się!
     
« kuchnia myśliwska - strona główna | « potrawy z ptactwa

Nadziewane piersi bażanta

Składniki:
2 piersi,
wywar z warzyw,
20 dkg pasztetu z bażanta,
2 łyżki ubitej śmietnki kremowej,
śliwki z octu,
majonez,
pomidor,
natka pietruszki,
galareta,
sól,
pieprz i przyprawa do zup do smaku.


Sposób przyrządzenia:
Piersi umyć, przekrajać na 4 części, zalać wrzącym wywarem i ugotować na małym ogniu pod przykryciem. Po ugotowaniu wyjąć z naczynia, usunąć kości, wystudzić i doprawić. Pasztet zemleć, połączyć ze śmietaną, doprawić, nałożyć w miejsce usuniętych kości i ułożyć na półmisku. Udekorować śliwkami, majonezem, pomidorami i natką. Tężejącą galaretą zalać mięso.
O

Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatności Reklama strona główna Strona główna
Copyright © 2002 - 2024 knieja.pl.