   
            Nadziewane piersi bażanta
 Składniki: 
2 piersi, 
wywar z warzyw, 
20 dkg pasztetu z bażanta, 
2 łyżki ubitej śmietnki kremowej, 
śliwki z octu, 
majonez, 
pomidor, 
natka pietruszki, 
galareta, 
sól, 
pieprz i przyprawa do zup do smaku. 
 
 
Sposób przyrządzenia: 
        Piersi umyć, przekrajać na 4 części, zalać wrzącym wywarem i ugotować na małym ogniu pod przykryciem. Po ugotowaniu wyjąć z naczynia, usunąć kości, wystudzić i doprawić. Pasztet zemleć, połączyć ze śmietaną, doprawić, nałożyć w miejsce usuniętych kości i ułożyć na półmisku. Udekorować śliwkami, majonezem, pomidorami i natką. Tężejącą galaretą zalać mięso. 
O 
 Copyright © 2002-2025 www.knieja.pl  |