knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Ogłoszenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdjęć
Opowieści z kniei
Kuchnia myśliwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
 
Strona główna
 
 
 
 
 
 
Ogłoszenia
login: hasło:
Zapomniałem hasła Zarejestruj się!
     
« kuchnia myśliwska - strona główna | « potrawy z ptactwa

Bażant po ułańsku

Składniki:
10 dag słoniny tłuszcz,
15 dag pomarańcz,
10 dag cytryn,
20 dag pasztetu z bażanta,
1/2 szklanki śmietanki kremowej,
5 dag migdałów,
natka pietruszki,
sól,
pieprz do smaku.


Sposób przyrządzenia:
Sprawionego bażanta umyć, natrzeć przyprawami i pozostawić tv chłodnym miejscu na godzin. Następnie uformować tuszkę w kieszeń, obłożyć cienkimi plastrami słoniny, obwiązać nitką, polać tłuszczem i upiec skrapiając wodą, potem wytworzonym sosem. Pod koniec pieczenia zdjąć słoninę i zrumienić tuszkę. Po wyjęciu z naczynia pokrajać wg przepisu bażant pieczony i ułożyć na półmisku. Pomarańcze i cytryny obrać ze skórki i pokrajać w półplasterki. Pasztet zemleć razem ze słoniną, połączyć z ubitą śmietanką i nałożyć na przygotowane mięso. Podawać zaraz po udekorowaniu pomarańczami i cytrynami oraz sparzonymi, obranymi ze skórki migdałami i natką.

Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatności Reklama strona główna Strona główna
Copyright © 2002 - 2024 knieja.pl.