knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Ogłoszenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdjęć
Opowieści z kniei
Kuchnia myśliwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
 
Strona główna
 
 
 
 
 
 
Ogłoszenia
login: hasło:
Zapomniałem hasła Zarejestruj się!
     
« kuchnia myśliwska - strona główna | « potrawy z ptactwa

Bażant po tulońsku

Składniki:
Bażant,
15 dkg pieczarek,
tłuszcz,
10 dkg groszku konserwowego,
2 żółtka,
natka pietruszki,
10 dkg słoniny,
3/4 szkl. śmietany,
sól,
pieprz,
przyprawa myśliwska do smaku.


Sposób przyrządzenia:
Spratwioncgo bażanta umyć, natrzeć przyprawami i pozostawić w chłodnym miejscu na godzinę. Pieczarki oczyścić, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć i wystudzić. Pieczarki wymieszać z groszkiem, żółtkami i posiekaną natką, doprawić. Napełnić wnętrze tuszki, związać nogi, obłożyć cienkimi plastrami sloniny, obwiązać nitką, polać tłuszczem i upiec skrapiając śmietanką, potem wytworzonym sosem po upieczeniu przekrajać bażanta na 4 części, ułożyć na półmisku i polać doprawionym sosem. Podawać z frytkami i surówkami.

Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatności Reklama strona główna Strona główna
Copyright © 2002 - 2024 knieja.pl.