knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Og³oszenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdjêæ
Opowie¶ci z kniei
Kuchnia my¶liwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
 
Strona g³ówna
 
 
 
 
 
 
Og³oszenia
login: has³o:
Zapomnia³em has³a Zarejestruj siê!
     
« kuchnia my¶liwska - strona g³ówna | « potrawy z ptactwa

Ba¿ant po s³owiañsku

Sk³adniki:
Ba¿ant,
w³oszczyzna bez kapusty,
1/2 szkl. ¶mietany,
4 ¿ó³tka,
25 dkg twaro¿ku,
sól,
pieprz,
ga³ka muszkata³owa do smaku.


Sposób przyrz±dzenia:
Sprawionego ba¿anta umyæ, uformowaæ tuszkê w kieszeñ, zalaæ wrzac± osolon± wod± i ugotowaæ na ma³ym ogniu. W po³owie gotowania w³o¿yæ oczyszyczon± i op³ukan± w³oszczyznê. Miêkkiego ba¿anta pokrajaæ na porcje wg przpisu na ba¿anta pieczonego, nastêpnie u³o¿yæ na pó³misku ¿aroodpornym. ¦mietankê po³±czyæ z ¿ó³tkami, ubiæ na parze, lekko przestudziæ, wymieszaæ z przetartym przez sito twaro¿kiem, doprawiæ, na³o¿yæ na przygotowane miêso i zapiec. Podawaæ z ry¿êm i sa³at± zielon±.

Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatno¶ci Reklama strona g³ówna Strona g³ówna
Copyright © 2002 - 2024 knieja.pl.