knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Ogłoszenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdjęć
Opowieści z kniei
Kuchnia myśliwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
 
Strona główna
 
 
 
 
 
 
Ogłoszenia
login: hasło:
Zapomniałem hasła Zarejestruj się!
     
« kuchnia myśliwska - strona główna | « potrawy z ptactwa

Bażant po poznańsku

Składniki:
Bażant,
4 dkg koncentratu pomidorowego,
łyżeczka utartej skórki cytrynownej,
1 dkg miodu naturalnego,
10 dkg słoniny,
tłuszcz,
sól,
pieprz i sok z cytryny do smaku.


Sposób przyrządzenia:
Sprawionego bażanta umyć, natrzeć przyprawami i pozostawić w chłodnym miejscu na godzinę. Następnie uformować tuszkę w kieszeń, posmarować doprawionym koncentratem pomidorowym wymieszanym ze skórką cytrynową i miodem, obłożyć cienkimi plastrami słoniny, obwiązać nitką, polać tłuszczem i upiec skrapiając wodą, potem wytworzonym sosem. Pod koniec pieczenia zdjąć słoninę. Po upieczeniu pokrajać na porcje wg przepisu na bażanta pieczonego, ułożyć na półmisku i polać doprawionym sosem. Podawać z ziemniakami i kapustą czerwoną.

Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatności Reklama strona główna Strona główna
Copyright © 2002 - 2024 knieja.pl.