knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Ogłoszenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdjęć
Opowieści z kniei
Kuchnia myśliwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
 
Strona główna
 
 
 
 
 
 
Ogłoszenia
login: hasło:
Zapomniałem hasła Zarejestruj się!
     
« kuchnia myśliwska - strona główna | « potrawy z ptactwa

Bażant po krakowsku

Składniki:
Bażant,
włoszczyzna bez kapusty,
1/4 szklanki śmietany,
2 dkg koncentratu pomidorowego,
4 żółtka,
1/2 szklanki majonezu,
łyżeczka tartej skórki cytrynowej,
sól,
pieprz,
cukier i sok z cytryny do smaku.


Sposób przyrządzenia:
Sprawionego bażanta umyć, uformować tuszkę w kieszeń, zalać wrzącą, osoloną wodą i ugotować na małym ogniu. W połowie gotowania włożyć oczyszczoną i opłukaną włoszczyznę. Miękkie mięso pokrajać na porcje wg przepisu na bażana pieczonego i ułożyć na półmisku. Śmietanę i wywar wlać do naczynia, dodać koncentrat pomidorowy i żółtka i ubić na parze, aż sos zgęstnieje. Następnie wystudzić, połączyć z majonezem i skórką cytrynową, doprawić, polać mięso i udekorować.

Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatności Reklama strona główna Strona główna
Copyright © 2002 - 2020 knieja.pl.