knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Ogłoszenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdjęć
Opowieści z kniei
Kuchnia myśliwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
 
Strona główna
 
 
 
 
 
 
Ogłoszenia
login: hasło:
Zapomniałem hasła Zarejestruj się!
     
« kuchnia myśliwska - strona główna | « potrawy z ptactwa

Bażant po admiralsku

Składniki:
Bażant,
tłuszcz do pieczenia,
10 dkg słoniny,
10 dkg marchwi,
10 dkg selera,
10 dkg pietruszki,
5 dkg cebuli,
50 ml oliwy,
4 dkg koncentratu pomidorowego,
10 dkg cytryn,
4 dkg rodzynków,
15 dkg sosu majonezowego,
50 ml białego wytrawnego wina,
sól,
pieprz,
cukier i sok z cytryny do smaku.


Sposób przyrządzenia:
Bażanta przygotować i upiec jak bażanta w maladze. Pod koniec pieczenia zdjąć słoninę i zrumienić bażanta. Upieczonego wystudzić, pokrajać na porcje, ułożyć na półmisku. Warzywa umyć, obrać, opłukać, pokrajać w paseczki, podsmażyć, skropić wodą i dusić do miękkości. Pod koniec duszenia wlać wino, dodać opłukane rodzynki i koncentrat pomidorowy. Warzywa wystudzić, połączyć z majonezem oraz obranymi ze skórki i pokrajanymi w półplasterki cytrynami, doprawić do smaku i polać bażanta, udekorować.

Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatności Reklama strona główna Strona główna
Copyright © 2002 - 2024 knieja.pl.