knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Ogłoszenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdjęć
Opowieści z kniei
Kuchnia myśliwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
 
Strona główna
 
 
 
 
 
 
Ogłoszenia
login: hasło:
Zapomniałem hasła Zarejestruj się!
     
« kuchnia myśliwska - strona główna | « potrawy z ptactwa

Bażant księżycowy

Składniki:
2 piersi z bażanta,
tłuszcz,
20 dkg trufli lub pieczarek,
białe wytrawne wino,
2 żółtka,
sól,
pieprz i przyprawa francuska do smaku.


Sposób przyrządzenia:
Mięso umyć, usunąć kości, natrzeć przyprawami i pozostawić w chłodnym miejscu na godzinę. Następnie mięso pokrajać w kostkę i zrumienić. Grzyby oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, docłać do mięsa, skropić winem i dusić do miękkości. Potem połączyć z żółtkami, doprawić i zapiec. Podawnć z kluskami francuskimi i sałatą zieloną.

Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatności Reklama strona główna Strona główna
Copyright © 2002 - 2024 knieja.pl.