knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Ogłoszenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdjęć
Opowieści z kniei
Kuchnia myśliwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
 
Strona główna
 
 
 
 
 
 
Ogłoszenia
login: hasło:
Zapomniałem hasła Zarejestruj się!
     
« kuchnia myśliwska - strona główna | « potrawy z ptactwa

Bażant kominkowy

Składniki:
Bażant,
10 dkg słoniny,
tłuszcz,
1 kg świezych grzybów,
20 dkg cebuli,
1 bułki wrocławskiej,
mleko,
4 jajka,
natka pietruszki,
sól,
pieprz do smaku.


Sposób przyrządzenia:
Sprawionego bażanta umyć, natrzeć przyprawami i pozostawić w chłodnym miejscu na godzinę. Następnie uformować tuszkę w kieszeń, obłożyć cienkimi plastrami słoniny, obwiązać nitką, polać tłuszczem i upiec skrapiając wodą, potem wytworzonym sosem. Po upieczeniu wyjąć z naczynia, usunąć kości i pokrajać w paseczki razem ze słoniną. Grzyby oczyścić, opłukać i pokrajać w paseczki. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, usmażyć, włożyć grzyby i dusić do miękkości. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć zemleć. Jajka umyć, wybić ze skorupek, oddzielić żółtka od białek. Żółtka połączyć z grzybami, bułką i mięsem, ubitą pianą z białek i posiekaną natką, doprawić, przełożyć do kamionkowej formy wysmarowanej tłuszczem i zapiec. Podawać zaraz po wyjęciu z piekarnika, najlepiej z czerwonym winem.
rolex replica

Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatności Reklama strona główna Strona główna
Copyright © 2002 - 2024 knieja.pl.