knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Ogłoszenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdjęć
Opowieści z kniei
Kuchnia myśliwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
 
Strona główna
 
 
 
 
 
 
Ogłoszenia
login: hasło:
Zapomniałem hasła Zarejestruj się!
     
« kuchnia myśliwska - strona główna | « potrawy z ptactwa

Bażant duszony

Składniki:
10 dag słoniny,
tłuszcz,
40 dag małych pieczarek,
60 dag ziemniaków drążonych,
sól,
pieprz,
curry i majeranek do smaku.


Sposób przyrządzenia:
Sprawionego bażanta umyć, odciąć szyję i skrzydła, natrzeć przyprawami i pozostawić w chłodnym miejscu na godzin. Następnie uformować tuszkę w kieszeń, naszpikować cienkimi paskami słoniny, gęstymi równymi rzędami wzdłuż piersi i udek z każdej strony po 2-3 rzędy, polać tłuszczem i upiec skrapiając wodą, potem wytworzonym sosem. Pieczarki oczyścić, opłukać, włożyć do tuszki pod koniec pieczenia razem z ziemniakami. Miękkięgo bażanta pokrajać na porcje, podtczyć z ziemniakami i pieczarkami, doprawić i chwilę jeszcze poddusić. Podawać z surówkami.

Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatności Reklama strona główna Strona główna
Copyright © 2002 - 2024 knieja.pl.