knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Ogłoszenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdjęć
Opowieści z kniei
Kuchnia myśliwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
 
Strona główna
 
 
 
 
 
 
Ogłoszenia
login: hasło:
Zapomniałem hasła Zarejestruj się!
     
« kuchnia myśliwska - strona główna | « potrawy z ptactwa

Dzika kaczka w sosie z czarnych porzeczek

Składniki:
Kaczka,
50 g słoniny,
250 g czarnych porzeczek,
1 cebula,
sok z cytryny,
1 łyżka musztardy,
sól,
pieprz,
szczypta cukru,
100 g masła,
1 kieliszek czerwonego wina.


Sposób przyrządzenia:
Sprawioną i umytą kaczkę natrzeć solą, pieprzem, skropić sokiem z cytryny, naszpikować słoniną, piec na rożnie, polewając masłem.
Drobno pokrojoną cebulę zeszklić na maśle, dodać porzeczki, musztardę, sok z cytryny, cukier, szczyptę soli, dusić kilka minut. Zrobić zasmażkę z masła i mąki. Rozprowadzić winem, dodać do porzeczek, zagotować, przetrzeć przez sito.
Upieczoną kaczkę podzielić na porcje, ułożyć na wysmarowanym masłem żaroodpornym półmisku, polać sosem, wstawić na kilka minut do nagrzanego piekarnika.

Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatności Reklama strona główna Strona główna
Copyright © 2002 - 2024 knieja.pl.