knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Ogłoszenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdjęć
Opowieści z kniei
Kuchnia myśliwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
 
Strona główna
 
 
 
 
 
 
Ogłoszenia
login: hasło:
Zapomniałem hasła Zarejestruj się!
     
« kuchnia myśliwska - strona główna | « potrawy z ptactwa

Dzika kaczka pieczona z czosnkiem

Składniki:
Kaczka,
sól,
pieprz,
po ćwierć łyżeczki kminku i majeranku,
1 cebula,
3 ząbki czosnku,
pół szkl. białego wytrawnego wina,
100 g słoniny,
100 g masła.


Sposób przyrządzenia:
Sprawioną kaczkę umyć, włożyć do garnka, zalać wrzącą osoloną wodą, gotować ok. 10 min., wyjąć, ostudzić. Następnie dokładnie naszpikować słoniną, natrzeć solą, pieprzem, kminkiem i majerankiem (z zewnątrz i wewnątrz), zostawić w chłodnym miejscu na 1 - 2 h.
W rondlu zeszklić na maśle drobno pokrojoną cebulę i czosnek, włożyć kaczkę, opiekać ze wszystkich stron ok. 10 min. Teraz wstawić do nagrzanego piekarnika i piec, podlewając winem.

Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatności Reklama strona główna Strona główna
Copyright © 2002 - 2024 knieja.pl.