knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Og這szenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdj耩
Opowie軼i z kniei
Kuchnia my郵iwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
 
Strona g堯wna
 
 
 
 
 
 
Og這szenia
login: has這:
Zapomnia貫m has豉 Zarejestruj si!
     
« kuchnia my郵iwska - strona g堯wna | « potrawy z ptactwa

S這nki pieczone w chlebie

Sk豉dniki:
4 s這nki (po 1 na osob),
2 ma貫 pszenne pod逝積e chlebaki lub 2 d逝gie bu趾i,
10 dkg s這niny,
10 dkg mas豉,
10 dkg w徠r鏏ki z drobiu,
1 造磬a drobno usiekanej zielonej pietruszki,
s鏊,
pieprz.


Spos鏏 przyrz康zenia:
S這nki oskuba z pi鏎, opali, wypatroszy, umy, os帷zy z wody, natrze sol, pieprzem i pozostawi na 1 - 2 h w ch這dnym miejscu. Dno brytfanny wy這篡 s這nin, po這篡 s這nki i piec 30 - 40 min. w dobrze nagrzanym piekarniku, skrapiaj帷 na pocz徠ku wod, p騧niej wytworzonym sosem. Chleby lub bu趾i przekraja wzd逝, wyj望 mi瘯isz, wstawi do piekarnika i zrumieni tak jak grzanki (na jasnoz這ty kolor). W徠r鏏k bardzo drobno posieka i utrze z mas貫m na jednolit mas, doda drobno usiekan zielon pietruszk, doprawi do smaku sol i pieprzem. Wysuszone po堯wki chleba lub bu貫k posmarowa przygotowan mas z w徠r鏏ki, na ka盥ej po堯wce po這篡 upieczon s這nk i tu przed podaniem do jedzenia wstawi na kr鏒ko do gor帷ego piekarnika. S這nki podawa na po堯wkach pieczywa z dodatkiem mizerii, zielonej sa豉ty, sa豉tki z papryki, kompotu.

Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatno軼i Reklama strona g堯wna Strona g堯wna
Copyright © 2002 - 2018 knieja.pl.