knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Og這szenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdj耩
Opowie軼i z kniei
Kuchnia my郵iwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
 
Strona g堯wna
 
 
 
 
 
 
Og這szenia
login: has這:
Zapomnia貫m has豉 Zarejestruj si!
     
« kuchnia my郵iwska - strona g堯wna | « potrawy z ptactwa

S這nki pieczone tradycyjnie

Sk豉dniki:
4 s這nki (po 1 na osob),
15 - 20 dkg s這niny,
5 dkg mas豉,
s鏊,
pieprz (mo積a doda 2 - 3 ziarna ziela angielskiego),
p馧 p璚zka zielonej pietruszki.


Spos鏏 przyrz康zenia:
S這nki oskuba z pi鏎, opali, wypatroszy, umy, os帷zy z wody, natrze sol, przyprawami i pozostawi na 1 - 2 h w ch這dnym miejscu. Do wn皻rza tuszek w這篡 po 1 - 2 ga陰zki zielonej pietruszki, ob這篡 cienkimi plasterkami s這niny, obwi您a lnian lub bawe軟ian nitk i w這篡 do brytfanny. S這nki piec w dobrze nagrzanym piekarniku oko這 30 - 40 min., skrapiaj帷 pocz徠kowo stopionym mas貫m i wod, p騧niej wytworzonym sosem. Mo積a tak瞠 piec s這nki na ro積ie i cz瘰to skrapia t逝szczem. Po upieczeniu, ze s這nek zdj望 nitki, u這篡 na rozgrzanym p馧misku lub talerzach, pola wytworzonym sosem. Podawa z ziemniakami, ry瞠m, zielon sa豉t, sur闚k z cykorii, oproszon marchewk, kompotami.

Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatno軼i Reklama strona g堯wna Strona g堯wna
Copyright © 2002 - 2019 knieja.pl.