knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Og這szenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdj耩
Opowie軼i z kniei
Kuchnia my郵iwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
 
Strona g堯wna
 
 
 
 
 
 
Og這szenia
login: has這:
Zapomnia貫m has豉 Zarejestruj si!
     
« kuchnia my郵iwska - strona g堯wna | « potrawy z ptactwa

S這nki nadziewane zielonym groszkiem

Sk豉dniki:
4 s這nki,
1 造磬a t逝szczu do pieczenia (margaryna lub mas這),
cienkie plasterki s這niny,
s鏊,
pieprz.
Nadzienie:
30 dkg zielonego groszku (mo瞠 by z konserwy),
1 造磬a drobno posiekanej zielonej pietruszki lub koperku,
s鏊,
cukier,
1 造磬a bu趾i tartej,
1 造磬a mas豉.


Spos鏏 przyrz康zenia:
Oskubane z pi鏎 i wypatroszone s這nki umy, os帷zy z wody, wytrze 軼iereczk, natrze sol, lekko opr鏀zy pieprzem i pozostawi na 2 godziny w ch這dnym miejscu.
Przygotowa nadzienie: groszek ugotowa w niewielkiej ilo軼i osolonej i lekko os這dzonej wody, odcedzi (w wypadku groszku konserwowego wystarczy wyj望 go i os帷zy), wymiesza z roztopionym mas貫m, przesian bu趾 tart i rozdrobnion zielon pietruszk lub koperkiem, doprawi do smaku sol, ewentualnie szczypt cukru. Przygotowanym nadzieniem nape軟i wn皻rza ptaszk闚, brzegi tuszek spi望 wyka豉czkami lub zaszy bia陰, bawe軟ian nitk. Tuszki ob這篡 cienkimi plasterkami s這niny, obwi您a bawe軟ian nitk, w這篡 do brytfanny, pola stopionym t逝szczem i wstawi do nagrzanego piekarnika. Piec, skrapiaj帷 s這nki pocz徠kowo wrz帷 wod, p騧niej wytworzonym sosem. Mi瘯kie s這nki wyj望, zdj望 nici lub wyka豉czki i s這nin, ponownie w這篡 do brytfanny i dalej piec, aby 豉dnie zrumieni造 si. Sos doprawi do smaku. Ptaszki podawa w ca這軼i, po jednym na osob, polan lekko sosem z dodatkiem kaszy krakowskiej, ugotowanej na sypko, frytek, sa豉tki z pomidor闚, papryki, jasnych kompot闚.

Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatno軼i Reklama strona g堯wna Strona g堯wna
Copyright © 2002 - 2022 knieja.pl.