knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Og³oszenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdjêæ
Opowie¶ci z kniei
Kuchnia my¶liwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
 
Strona g³ówna
 
 
 
 
 
 
Og³oszenia
login: has³o:
Zapomnia³em has³a Zarejestruj siê!
     
« kuchnia my¶liwska - strona g³ówna | « potrawy z ptactwa

S³onki pieczone z grzankami

Sk³adniki:
4 s³onki,
10 dkg s³oniny,
sól,
pieprz.
Grzanki:
2 dkg s³oniny,
1 cebula,
1 dkg mas³a,
4 dkg w±tróbki z drobiu,
1 ¿ó³tko,
3 ziarna ja³owca,
8 grzanek z bu³ki,
sól,
pieprz.


Sposób przyrz±dzenia:
Oczyszczone starannie s³onki nasoliæ, oprószyæ pieprzem, pozawijaæ w cienkie plasterki s³oniny, obwi±zaæ nitk± bawe³nian±, upiec wolno w piekarniku.
Grzanki: wnêtrzno¶ci ze s³onek wraz z w±tróbk± z drobiu i s³onin± drobno posiekaæ, dodaæ uduszon± w ma¶le cebulê, sól, pieprz, ut³uczony ja³owiec i ¿ó³tko, posmarowaæ tym grzanki, w³o¿yæ na patelniê z rozgrzanym t³uszczem, skropiæ po wierzchu t³uszczem i zrumieniæ w piekarniku.
S³onki po³o¿yæ na pó³misku i ob³o¿yæ grzankami.

Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatno¶ci Reklama strona g³ówna Strona g³ówna
Copyright © 2002 - 2024 knieja.pl.