knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Og這szenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdj耩
Opowie軼i z kniei
Kuchnia my郵iwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
 
Strona g堯wna
 
 
 
 
 
 
Og這szenia
login: has這:
Zapomnia貫m has豉 Zarejestruj si!
     
« kuchnia my郵iwska - strona g堯wna | « potrawy z ptactwa

S這nki po my郵iwsku z rodzynkami

Sk豉dniki:
4 s這nki,
15 dkg w徠r鏏ek kurzych,
10 dkg cebuli (najlepiej dymki lub szalotki),
5 dkg rodzynk闚,
1 造磬a posiekanej zielonej pietruszki,
15 dkg s這niny,
1 造磬a koniaku lub winiaku,
s鏊,
pieprz.


Spos鏏 przyrz康zenia:
S這nki oskuba z pi鏎, oddzieli wn皻rzno軼i, natrze sol, opr鏀zy pieprzem i pozostawi na 1 - 2 h w ch這dnym miejscu. Przygotowa nadzienie: wn皻rzno軼i ze s這nek posieka, doda umyte rodzynki, posiekane w徠r鏏ki kurze, obran, op逝kan i drobno posiekan cebul, zielon pietruszk, doprawi do smaku sol i pieprzem, sk豉dniki te dok豉dnie wymiesza i w這篡 do wn皻rza tuszek. Brzegi tuszek zaszy nitk lnian lub bawe軟ian. S這nin pokraja w cienkie plastry i owin望 nimi tuszki, obwi您a nitk. Piec w gor帷ym piekarniku, skrapiaj帷 pocz徠kowo wrz帷 wod, przy ko鎍u pieczenia skropi koniakiem lub winiakiem.
Podawa z frytkami, ziemniakami z wody, zielon sa豉t, sur闚k z czerwonej kapusty.

Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatno軼i Reklama strona g堯wna Strona g堯wna
Copyright © 2002 - 2019 knieja.pl.