knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Og這szenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdj耩
Opowie軼i z kniei
Kuchnia my郵iwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
 
Strona g堯wna
 
 
 
 
 
 
Og這szenia
login: has這:
Zapomnia貫m has豉 Zarejestruj si!
     
« kuchnia my郵iwska - strona g堯wna | « potrawy z ptactwa

S這nki w sosie koperkowym

Sk豉dniki:
4 s這nki,
5 dkg margaryny lub mada do sma瞠nia,
1 造磬a maki,
1 szkl. wywaru z jarzyn lub wody,
s鏊,
pieprz.
Sos:
1 造磬a mas豉,
p鏊 szkl. g瘰tej 鄉ietany,
1 p璚zek drobno pokrojonego koperku,
s鏊,
1 造瞠czka m彗i.


Spos鏏 przyrz康zenia:
S這nki oskuba z pi鏎, wypatroszy, umy, os帷zy z wody, ka盥 przekroi na p馧 wzd逝 kr璕os逝pa, posoli, lekko opr鏀zy pieprzem i pozostawi na 1 - 2 h w ch這dnym miejscu. Po堯wki tuszek opr鏀zy m彗, obsma篡 na margarynie lub ma郵e i ca這嗆 prze這篡 do rondla, podla szklank wywaru lub wody i dusi do mi瘯ko軼i pod przykryciem na ma造m ogniu. Gdyby zasz豉 potrzeba uzupe軟i przegotowan wod nadmiernie wyparowany sos. Z 造瞠czki m彗i i mas豉 sporz康zi jasnoz這t zasma磬, rozprowadzi och這dzonym sosem, doda do rondla ze s這nkami, doprawi do smaku i ca這嗆 dusi na bardzo ma造m ogniu oko這 10 min. Nast瘼nie doda rozdrobniony koperek, 鄉ietan, zagotowa. Podawa z ziemniakami puree, ry瞠m ugotowanym na sypko, sa豉tk z pomidor闚 lub papryki, jasnymi kompotami.

Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatno軼i Reklama strona g堯wna Strona g堯wna
Copyright © 2002 - 2019 knieja.pl.