knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Og³oszenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdjêæ
Opowie¶ci z kniei
Kuchnia my¶liwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
 
Strona g³ówna
 
 
 
 
 
 
Og³oszenia
login: has³o:
Zapomnia³em has³a Zarejestruj siê!
     
« kuchnia my¶liwska - strona g³ówna | « potrawy z ptactwa

S³onki z jab³kami

Sk³adniki:
4 s³onki,
10 dkg s³oniny,
5 dkg t³uszczu,
50 dkg kwa¶nych jab³ek (renety,
antonówki),
2 - 3 ga³±zki zielonej pietruszki,
majeranek,
sól,
pieprz.


Sposób przyrz±dzenia:
S³onki oskubaæ z piór, wypatroszyæ, umyæ, os±czyæ z wody, natrzeæ sol±, oprószyæ pieprzem i wstawiæ na 1 - 2 h do ch³odnego miejsca. Nastêpnie do ¶rodka w³o¿yæ ma³± ga³±zkê zielonej pietruszki, tuszki owin±æ cienkimi plasterkami s³oniny, obwi±zaæ nitk± lub s³oninê przypi±æ wyka³aczkami, w³o¿yæ do brytfanny, polaæ roztopionym t³uszczem i piec w nagrzanym piekarniku, skrapiaj±c pocz±tkowo 2 - 3 ³y¿kami przegotowanej wody, pó¼niej wytworzonym sosem. Prawie miêkkie stonki wyj±æ, na dno brytfanny po³o¿yæ obrane, pokrajane i oprószone majerankiem grube plastry jab³ek, a na nich stonki. Dalej piec, a¿ miêso bêdzie miêkkie.
S³onki podaje siê ob³o¿one plastrami jab³ek z sa³atk± z czerwonej kapusty, zielon± sa³at± i ziemniakami.

Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatno¶ci Reklama strona g³ówna Strona g³ówna
Copyright © 2002 - 2024 knieja.pl.