knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Og這szenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdj耩
Opowie軼i z kniei
Kuchnia my郵iwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
 
Strona g堯wna
 
 
 
 
 
 
Og這szenia
login: has這:
Zapomnia貫m has豉 Zarejestruj si!
     
« kuchnia my郵iwska - strona g堯wna | « potrawy z ptactwa

S這nki z nadzieniem orzechowym

Sk豉dniki:
4 s這nki,
3 dkg mas豉,
2 z帳ki czosnku,
s鏊,
przyprawy curry.
Nadzienie:
20 dkg wy逝skanych orzech闚 w這skich,
6 dkg bu趾i tartej,
2 jajka,
s鏊,
cukier,
curry.


Spos鏏 przyrz康zenia:
Oskubane z pi鏎 i wypatroszone s這nki umy, os帷zy z wody, wytrze 軼iereczk, natrze roztartym z sol czosnkiem i wymieszanym z curry, pozostawi w ch這dnym miejscu na dwie godziny.
Przygotowa nadzienie: orzechy sparzy wrz帷 wod, zdj望 sk鏎k, zmieli przez maszynk do mielenia orzech闚 (mo積a zetrze na tarce o 鈔ednich oczkach). Orzechy po陰czy z przesian bu趾 tart, doda 鄴速ka, doprawi do smaku sol, odrobin cukru, curry, wymiesza, doda ubit pian z bia貫k i lekko wymiesza. Tuszki s這nek nape軟i nadzieniem, brzegi spi望 wyka豉czkami lub zaszy bia陰 bawe軟ian nitk, w這篡 do brytfanny, pola cz窷ci stopionego mas豉 i wstawi do nagrzanego piekarnika.
Piec skrapiaj帷 pocz徠kowo pozosta造m mas貫m wymieszanym z wod, p騧niej wytworzonym sosem. Po upieczeniu ze s這nek zdj望 ni lub wyj望 wyka豉czki i podawa polane niewielk ilo軼i naturalnego sosu (kr鏒kim sosem) z dodatkiem frytek, ry簑 ugotowanego na osypko, 豉godnych sa豉tek i sur闚ek.

Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatno軼i Reklama strona g堯wna Strona g堯wna
Copyright © 2002 - 2019 knieja.pl.