knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Og這szenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdj耩
Opowie軼i z kniei
Kuchnia my郵iwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
 
Strona g堯wna
 
 
 
 
 
 
Og這szenia
login: has這:
Zapomnia貫m has豉 Zarejestruj si!
     
« kuchnia my郵iwska - strona g堯wna | « potrawy z ptactwa

S這nki z pieczarkami

Sk豉dniki:
4 s這nki,
10 - 15 dkg s這niny,
5 dkg t逝szczu,
s鏊,
pieprz.
Nadzienie:
1 czerstwa bu趾a,
p馧 szkl. mleka,
5 dkg mas豉,
1 造磬a tartej bufki,
20 dkg pieczarek,
5 dkg cebuli,
s鏊,
pieprz.


Spos鏏 przyrz康zenia:
S這nki oskuba z pi鏎, wypatroszy, umy, os帷zy z wody, powyciera 軼iereczk, natrze sol, opr鏀zy pieprzem i pozostawi na 1 - 2 h w ch這dnym miejscu.
Przygotowa nadzienie: oczyszczone i umyte grzyby pokraja w paski, obran i op逝kan cebul pokraja w drobn kostk i udusi na ma郵e.
Bu趾 namoczy w mleku, odcisn望 i dok豉dnie rozetrze, nast瘼nie wyrobi z uduszonymi grzybami, jajkiem, doda bu趾 tart w takiej ilo軼i, aby nadzienie by這 konsystencji p馧g瘰tego ciasta, doprawi do smaku sol i pieprzem. S這nki nape軟i nadzieniem, brzegi jamy brzusznej spi望 wyka豉czkami lub zaszy nitk lnian lub bawe軟ian. Tuszki s這nek ob這篡 cienkimi plasterkami s這niny, obwi您a nitk lub spi望 wyka豉czkami, w這篡 do brytfanny i pola stopionym t逝szczem. Piec, skrapiaj帷 pocz徠kowo przegotowan wod, p騧niej wytworzonym sosem. Pod koniec pieczenia ze stonek zdj望 s這nin, aby 豉dnie zrumieni造 si. Podawa z frytkami, zielon sa豉t, mizeri, sur闚k z cykorii.

Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatno軼i Reklama strona g堯wna Strona g堯wna
Copyright © 2002 - 2019 knieja.pl.