knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Og³oszenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdjêæ
Opowie¶ci z kniei
Kuchnia my¶liwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
 
Strona g³ówna
 
 
 
 
 
 
Og³oszenia
login: has³o:
Zapomnia³em has³a Zarejestruj siê!
     
« kuchnia my¶liwska - strona g³ówna | « potrawy z ptactwa

S³onki z rusztu

Sk³adniki:
4 s³onki,
15 - 20 dkg s³oniny,
parê ga³±zek zielonej pietruszki,
2 dkg mas³a,
sól,
pieprz.


Sposób przyrz±dzenia:
S³onki oskubaæ z piór, opaliæ nad ogniem, wypatroszyæ, umyæ, os±czyæ z wody, natrzeæ sol±, oprószyæ pieprzem i zostawiæ na 1 - 2 h w ch³odnym miejscu. Do wnêtrza tuszek w³o¿yæ po 1 - 2 ga³±zki zielonej pietruszki, ob³o¿yæ cienkimi plasterkami s³oniny, przypi±æ wyka³aczkami, piec na ro¿nie skrapiaj±c roztopionym mas³em.
Podawaæ z frytkami, ry¿em ugotowanym na sypko z dodatkiem fasolki szparagowej, zielonej sa³aty, sa³atk± wiosenn± z rzodkiewek, mizeri±.

Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatno¶ci Reklama strona g³ówna Strona g³ówna
Copyright © 2002 - 2024 knieja.pl.