knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Og³oszenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdjêæ
Opowie¶ci z kniei
Kuchnia my¶liwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
 
Strona g³ówna
 
 
 
 
 
 
Og³oszenia
login: has³o:
Zapomnia³em has³a Zarejestruj siê!
     
« kuchnia my¶liwska - strona g³ówna | « potrawy z ptactwa

S³onka po polsku

Sk³adniki:
2 s³onki,
2 ³y¿ki mas³a,
2 ³y¿ki konfitur wi¶niowych,
2 ³y¿ki tartego chrzanu,
1 szkl. ¶mietanki,
1 ³y¿eczka m±ki,
sok z cytryny,
sól,
pieprz.


Sposób przyrz±dzenia:
Sprawione i umyte ptaki natrzeæ sol±, pieprzem, skropiæ sokiem z cytryny i zostawiæ na noc w ch³odnym miejscu. Nastêpnie lekko oprószyæ m±k±, zrumieniæ na ma¶le, prze³o¿yæ do rondla, polaæ stopionym mas³em i dusiæ na ma³ym ogniu pod przykryciem. Podczas duszenia polewaæ ¶mietan±.
Konfitury wi¶niowe dok³adnie wymieszaæ z chrzanem i pozosta³± ¶mietan± rozk³ócon± z m±k±. Polaæ s³onki i dusiæ chwilê razem.

Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatno¶ci Reklama strona g³ówna Strona g³ówna
Copyright © 2002 - 2024 knieja.pl.