knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Og³oszenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdjêæ
Opowie¶ci z kniei
Kuchnia my¶liwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
 
Strona g³ówna
 
 
 
 
 
 
Og³oszenia
login: has³o:
Zapomnia³em has³a Zarejestruj siê!
     
« kuchnia my¶liwska - strona g³ówna | « potrawy z ptactwa

S³onka po my¶liwsku

Sk³adniki:
2 s³onki,
50 g s³oniny,
1 ³y¿ka mas³a,
4 kurze w±tróbki,
podroby ze s³onek,
2 ³y¿ki rodzynek,
1 ma³a cebula,
1 ³y¿eczka posiekanej zielonej pietruszki,
1 ma³y kieliszek koniaku.


Sposób przyrz±dzenia:
Podroby ze s³onek i kurze w±tróbki drobno posiekaæ. Pokrojon± drobno cebulê wymieszaæ z podrobami, rodzynkami i naci± pietruszki. Dodaæ sól, koniak. Ptaszki sprawione i umyte nasoliæ, nape³niæ farszem, owin±æ plasterkami s³oniny, upiec na ro¿nie, polewaj±c w czasie pieczenia stopionym mas³em i skrapiaj±c pozosta³ym koniakiem.

Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatno¶ci Reklama strona g³ówna Strona g³ówna
Copyright © 2002 - 2024 knieja.pl.