knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Og³oszenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdjêæ
Opowie¶ci z kniei
Kuchnia my¶liwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
 
Strona g³ówna
 
 
 
 
 
 
Og³oszenia
login: has³o:
Zapomnia³em has³a Zarejestruj siê!
     
« kuchnia my¶liwska - strona g³ówna | « potrawy z ptactwa

S³onka nadziewana

Sk³adniki:
2 s³onki,
100 g s³oniny,
3 ³y¿ki mas³a,
podroby z ptaków,
1 cebula,
5 - 6 pieczarek,
po æwieræ ³y¿eczki mielonego ja³owca i pieprzu,
1 ³y¿ka startego ¿ó³tego sera,
2 - 3 ³y¿ki tartej bu³ki,
sól.


Sposób przyrz±dzenia:
Z ptaków wyj±æ podroby. Tuszki natrzeæ sol±. Drobno pokrojone pieczarki, cebulê i podroby ze s³onek przesma¿yæ na ma¶le, dodaæ ja³owiec, pieprz i tarty ser, wymieszaæ i chwilê sma¿yæ. Po przestudzeniu wymieszaæ z 50 g drobno pokrojonej s³oniny i tart± bu³k±.
Ptaszki sprawiæ, umyæ, nape³niæ farszem, zaszyæ i w³o¿yæ na dó³ lodówki na 2 - 3 dni. Wyj±æ, owin±æ plasterkami s³oniny, wstawiæ do nagrzanego piekarnika i piec, polewaj±c stopionym mas³em i skrapiaj±c wod±.

Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatno¶ci Reklama strona g³ówna Strona g³ówna
Copyright © 2002 - 2024 knieja.pl.