knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Og這szenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdj耩
Tapety
Opowie軼i z kniei
Kuchnia my郵iwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
Cz@t
Strona g堯wna
 
 
 
 
 
 
 
Og這szenia
login: has這:
Zapomnia貫m has豉 Zarejestruj si!
     
« kuchnia my郵iwska - strona g堯wna | « potrawy z ptactwa

Pasztet z 造sek

Sk豉dniki:
3 造ski,
600 g wieprzowiny,
50 g s這niny,
1 造磬a smalcu,
4 jajka,
po 5 - 6 ziarenek ziela angielskiego i pieprzu,
1 listek laurowy,
p馧 bu趾i paryskiej,
s鏊,
pieprz,
獞ier 造瞠czki ga趾i muszkato這wej,
100 g w徠r鏏ek z drobiu,
1 造瞠czka tartej bu趾i,
p馧 szklanki bia貫go wytrawnego wina.


Spos鏏 przyrz康zenia:
Sprawione i umyte 造ski, podroby z ptak闚 i pokrojon w grub kostk t逝st wieprzowin zrumieni na t逝szczu, prze這篡 do rondla, doda listek laurowy, pieprz, ziele, zala winem i dusi pod przykryciem.
Mi瘯kie mi瘰o wyj望, obra z ko軼i. Do sosu, w kt鏎ym si dusi這, w這篡 pokrojon w plasterki bu趾 i lekko przesma穎n w徠r鏏k z drobiu. Chwil dusi, przestudzi i razem z mi瘰em przepu軼i 2 - 3 razy przez maszynk. Doda pieprz, s鏊, ziele, ga趾 i dok豉dnie wymiesza z jajkami.
Form pasztetow natrze t逝szczem, posypa tart bu趾, wy這篡 paseczkami s這niny, wype軟i mas. Wstawi do nagrzanego piekarnika, piec ok. 1 h.

Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatnoci Reklama strona g堯wna Strona g堯wna
Copyright © 2002 - 2018 knieja.pl.