knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Og這szenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdj耩
Tapety
Opowie軼i z kniei
Kuchnia my郵iwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
Cz@t
Strona g堯wna
 
 
 
 
 
 
 
Og這szenia
login: has這:
Zapomnia貫m has豉 Zarejestruj si!
     
« kuchnia my郵iwska - strona g堯wna | « potrawy z ptactwa

Kuropatwy pieczone z ja這wcem

Sk豉dniki:
4 kuropatwy,
200 g s這niny,
4 ziemniaki,
s鏊,
4 go寮ziki,
10 ziarenek ja這wca,
5 ziarenek pieprzu,
sok z cytryny,
50 g mas豉.


Spos鏏 przyrz康zenia:
W mo寮zierzu ut逝c go寮ziki, ja這wiec i pieprz. Oczyszczone i umyte kuropatwy natrze wewn徠rz i z zewn徠rz sol i ut逝czonymi korzeniami, zostawi na 3 - 4 h w ch這dnym miejscu.
Do ka盥ej kuropatwy w這篡 obrany surowy ziemniak (ziemniaki utrzymuj wilgo i mi瘰o nie wysycha). Owin望 tuszki cienkimi plasterkami s這niny, obwi您a nitk, u這篡 w brytfannie, skropi sokiem z cytryny. Brytfann przykry, wstawi do gor帷ego piekarnika. Piec kuropatwy ok. 40 min., cz瘰to polewaj帷 sosem z pieczenia. Gdy mi瘯kie, zdj望 pokryw, pola stopionym mas貫m, zwi瘯szy p這mie, zrumieni ptaki.

Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatnoci Reklama strona g堯wna Strona g堯wna
Copyright © 2002 - 2018 knieja.pl.