knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Ogłoszenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdjęć
Opowieści z kniei
Kuchnia myśliwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
 
Strona główna
 
 
 
 
 
 
Ogłoszenia
login: hasło:
Zapomniałem hasła Zarejestruj się!
     
« kuchnia myśliwska - strona główna | « potrawy z ptactwa

Kuropatwy nadziewane groszkiem

Składniki:
2 kuropatwy,
100 g chudego boczku,
50 g pieczarek,
50 g zielonego groszku,
2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki,
100 g tartego żółtego sera,
sól,
pieprz,
ćwierć łyżeczki rozmarynu,
1 kieliszek białego wina,
1 łyżka masła.


Sposób przyrządzenia:
Oczyszczone i umyte kuropatwy natrzeć solą, pieprzem i rozmarynem, zostawić na 2 - 3 h w chłodnym miejscu.
Drobno pokrojone pieczarki przesmażyć na maśle, dodać sól, pieprz, przestudzić, wymieszać z groszkiem, zieloną pietruszką i żółtym serem.
Nadziać ptaki, owinąć plasterkami boczku, ułożyć na posmarowanej tłuszczem blasze, polać stopionym masłem, upiec w piekarniku. W czasie pieczenia polewać wytworzonym sosem i skrapiać winem.

Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatności Reklama strona główna Strona główna
Copyright © 2002 - 2020 knieja.pl.