knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Ogłoszenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdjęć
Opowieści z kniei
Kuchnia myśliwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
 
Strona główna
 
 
 
 
 
 
Ogłoszenia
login: hasło:
Zapomniałem hasła Zarejestruj się!
     
« kuchnia myśliwska - strona główna | « potrawy z jelenia

Filety z jelenia

Składniki:
600 g combra,
100 g wędzonego boczku,
sól,
pieprz,
sok z 1 cytryny,
150 g masła,
3 łyżki posiekanego szczypiorku,
1 szkl. mleka.


Sposób przyrządzenia:
Wyżyłowaną i umytą polędwicę zalać mlekiem, zostawić na noc. Po osuszeniu pokroić w plastry, naszpikować boczkiem, skropić sokiem z cytryny, solą, pieprzem.
Ułożyć filety jeden na drugim, wstawić na kilka godzin do lodówki. Na kwadrans przed podaniem ułożyć je na stopionym w brytfannie tłuszczu, przykryć tłustym papierem i wstawić do bardzo gorącego piekarnika na 10 - 15 min. Przełożyć na ogrzany półmisek. Na każdym filecie położyć kawałek masła szczypiorkowego. Osobno w sosjerce podać sos rumiany.

Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatności Reklama strona główna Strona główna
Copyright © 2002 - 2025 knieja.pl.