knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Ogłoszenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdjęć
Opowieści z kniei
Kuchnia myśliwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
 
Strona główna
 
 
 
 
 
 
Ogłoszenia
login: hasło:
Zapomniałem hasła Zarejestruj się!
     
« kuchnia myśliwska - strona główna | « potrawy z jelenia

Zrazy zawijane z jelenia po hetmańsku

Składniki:
50 dag combra lub udźca bez kości,
5 dag suszonych śliwek,
5 dag sera żóltego,
4 dag szynki wędzonej,
2 dag mąki,
tłuszcz,
1/2 szklanki śmietany,
4 dag chrzanu tartego,
3-4 dag tartego chleba razowego,
sól,
pieprz i sok z cytryny do smaku.


Sposób przyrządzenia:
Mięso umyć, zdjąć błonę, wyżyłować, pokrajać w cienkie szerokie plastry, lekko rozklepać tłuczkiem zwilżonym wodą i posypać przyprawami. śliwki umyć, namoczyć, wypestkować, pokrajać w paseczki razem z serem i szynką. Potem rozłożyć na mięsie, zawinąć w ruldniki, obwiązać nitką lub spiąć szpadkami, oprószyć mąką, zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu, skropić wodą i dusić na małym ogniu pod przykryciem. Pod koniec duszenia wlać śmietanę, dodać chrzan i chleb, doprawić. Podawać z ziemniakami, ryżem lub kaszą, z kalafiorem i sałatą zieloną.

Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatności Reklama strona główna Strona główna
Copyright © 2002 - 2025 knieja.pl.