knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Ogłoszenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdjęć
Opowieści z kniei
Kuchnia myśliwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
 
Strona główna
 
 
 
 
 
 
Ogłoszenia
login: hasło:
Zapomniałem hasła Zarejestruj się!
     
« kuchnia myśliwska - strona główna | « potrawy z zająca

Zrazy mielone z zająca po polsku

Składniki:
30 dag mięsa bez kości (okrawki),
10 dag boczku surowego,
5 dag bułki,
8 dag cebuli,
10 dag chrzanu tartego,
żółtko,
2 dag rodzynków,
2 dag mąki,
tłuszcz,
szklanka śmietany,
sól,
pieprz,
cukier i sok z cytryny do smaku.


Sposób przyrządzenia:
Mięso umyć, zemleć razem z namoczoną w wodzie i odciśniętą bułką oraz obraną i opłukaną cebulą, doprawić, podzielić na porcje i rozpłaszczyć. Chrzan połączyć z żółtkiem i opłukanymi rodzynkami, doprawić, rozłożyć na mięsie, formować kule, lekko spłaszczyć, oprószyć mąką, zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu, zalać śmietaną, dusić na małym ogniu pod przykryciem do miękkości i doprawić. Podawać z ziemniakami, zasmażanymi buraczkami i surówkami.

Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatności Reklama strona główna Strona główna
Copyright © 2002 - 2019 knieja.pl.