knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Ogłoszenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdjęć
Opowieści z kniei
Kuchnia myśliwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
 
Strona główna
 
 
 
 
 
 
Ogłoszenia
login: hasło:
Zapomniałem hasła Zarejestruj się!
     
« kuchnia myśliwska - strona główna | « potrawy z zająca

Zajęczy gulasz z przodka i podrobów

Składniki:
Przodek i podroby z 1 zająca,
15 dkg parówek lub kiełbasy,
3 duże cebule,
6 dkg tłuszczu,
1 łyżkę mąki,
0.5 szkl. śmietany,
5 - 6 ziaren jałowca,
siekana natka pietruszki i sól do smaku,
1 szkl. wody.


Sposób przyrządzenia:
Mięso skruszałego zająca obrać dokładnie z błon, pokroić razem z podrobami na niewielkie kawałki. Rozgrzać w szybkowarze tłuszcz, podrumienić na nim mięso z podrobami, włożyć oczyszczoną i pokrojoną cebulę i też razem podsmażyć do lekkiego zrumienienia. Dodać pokrojone orologi replica italia w grube plastry parówki (jeśli kiełbasa, to w kostkę). Posolić, dodać rozgnieciony jałowiec, wlać wodę. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 25 min. od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru wymieszać z połączoną z mąką śmietaną. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatności Reklama strona główna Strona główna
Copyright © 2002 - 2024 knieja.pl.