Zajęczy gulasz z przodka i podrobów


Składniki:
Przodek i podroby z 1 zająca,
15 dkg parówek lub kiełbasy,
3 duże cebule,
6 dkg tłuszczu,
1 łyżkę mąki,
0.5 szkl. śmietany,
5 - 6 ziaren jałowca,
siekana natka pietruszki i sól do smaku,
1 szkl. wody.


Sposób przyrządzenia:
Mięso skruszałego zająca obrać dokładnie z błon, pokroić razem z podrobami na niewielkie kawałki. Rozgrzać w szybkowarze tłuszcz, podrumienić na nim mięso z podrobami, włożyć oczyszczoną i pokrojoną cebulę i też razem podsmażyć do lekkiego zrumienienia. Dodać pokrojone orologi replica italia w grube plastry parówki (jeśli kiełbasa, to w kostkę). Posolić, dodać rozgnieciony jałowiec, wlać wodę. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 25 min. od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru wymieszać z połączoną z mąką śmietaną. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

Copyright © 2002-2024 www.knieja.pl