knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Ogłoszenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdjęć
Opowieści z kniei
Kuchnia myśliwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
 
Strona główna
 
 
 
 
 
 
Ogłoszenia
login: hasło:
Zapomniałem hasła Zarejestruj się!
     
« kuchnia myśliwska - strona główna | « potrawy z zająca

Zając z kapustą

Składniki:
Zając,
1 szklanka kwaśnej,
gęstej śmietany,
50 g słoniny,
sól,
pieprz,
1,5 kg kwaszonej kapusty,
250 g stopionego masła,
sól,
pieprz.


Sposób przyrządzenia:
Umytego i oczyszczonego zająca naszpikować słoniną, posypać solą i pieprzem i upiec w nagrzanym piekarniku, polewając w czasie pieczenia 2 - 3 łyżkami stopionego masła i skrapiając wodą. Pod koniec pieczenia zalać zająca śmietaną. Odciśniętą kwaszoną kapustę drobno pokroić, ułożyć w garnku zalać stopionym masłem, dodać sól i szczyptę pieprzu. Dusić pod przykryciem ok. 1 h.
Pokrojonego na porcje zająca ułożyć na ogniotrwałym półmisku polać sosem, obłożyć kapustą. Zapiekać przez ok. 10 min.

Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatności Reklama strona główna Strona główna
Copyright © 2002 - 2024 knieja.pl.