knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Ogłoszenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdjęć
Opowieści z kniei
Kuchnia myśliwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
 
Strona główna
 
 
 
 
 
 
Ogłoszenia
login: hasło:
Zapomniałem hasła Zarejestruj się!
     
« kuchnia myśliwska - strona główna | « potrawy z zająca

Zając w potrawce winnej

Składniki:
1 kg zająca,
4 łyżki dobrego oleju (np. sojowego),
1 łyżka mąki,
sól i pieprz do smaku.

Zalewa:
1 szkl. czerwonego wina,
wytrawnego,
1 marchew,
2 ząbki czosnku,
4 cebule,
6 - 7 roztartych ziaren pieprzu.


Sposób przyrządzenia:
Zalać na noc kawałki skruszałego zająca zalewą wykonaną z podanych wyżej składników. Przed przyrządzeniem wyjąć zająca z zalewy, osuszyć w ściereczce, obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze oleju. Wsypać mąkę, posolić i popieprzyć, wlać zalewę wraz z warzywami. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 35 min. od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.
Uwaga! Do potrawy tej można użyć nawet nieudane, ale niesłodkie wino domowe.

Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatności Reklama strona główna Strona główna
Copyright © 2002 - 2024 knieja.pl.