knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Ogłoszenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdjęć
Opowieści z kniei
Kuchnia myśliwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
 
Strona główna
 
 
 
 
 
 
Ogłoszenia
login: hasło:
Zapomniałem hasła Zarejestruj się!
     
« kuchnia myśliwska - strona główna | « potrawy z zająca

Zając w garnku

Składniki:
4 udźce zajęcze,
obrane z błon,
z wyluzowanymi dolnymi kośćmi,
3/4 l surowej marynaty z białego wina,
100 ml oleju 2 łyżki masła,
1/2 łyżeczki pieprzu,
200 ml sosu pieprzowego,
500 g puree z kasztanów jadalnych.


Sposób przyrządzenia:
Udźce włożyć do miski, zalać marynatą i odstawić na 24 h. Wyjąć, przełożyć do płaskiego naczynia, polać olejem, aby wszystkie strony były nim zwilżone. Przykryć i znów odstawić w chłodne miejsce na 24 h, często przewracając mięso. Następnie wyjąć i odsączyć. Na patelni rozgrzać masło i każdy udziec obsmażyć po obu stronach. Zmniejszyć ogień. Mięso popieprzyć i na małym ogniu, przykryte, smażyć przez 30 min. W czasie smażenia trzeba mięso przynajmniej raz obrócić. Po usmażeniu wyjąć i trzymać w cieple. Odskrobać resztki z dna patelni, połączyć z sosem pieprzowym i częścią sosu polać mięso. Resztę sosu, podobnie jak puree z kasztanów, podawać oddzielnie.

Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatności Reklama strona główna Strona główna
Copyright © 2002 - 2024 knieja.pl.