knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Ogłoszenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdjęć
Opowieści z kniei
Kuchnia myśliwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
 
Strona główna
 
 
 
 
 
 
Ogłoszenia
login: hasło:
Zapomniałem hasła Zarejestruj się!
     
« kuchnia myśliwska - strona główna | « potrawy z zająca

Zając po warmińsku

Składniki:
Skoki 10 dag boczku wędzonego,
10dag cebuli,
2 dag rmąki,
10 dag małych pieczarek,
10 dag parówek,
szklanka czerwonego wytrawnego wina,
4 dag przecieru z szuszonoch śliwek,
sól,
pieprz i sok z cytryny do smaku.


Sposób przyrządzenia:
Mięso umyć, pokrajać na kawałki. Boczek pokrajać w kostkę, częściowo stopić, włożyć obraną, opłukaną i drobno pokrajaną cebulę oraz posypane przyprawami i oprószone mąką mięso, zrumienić, skropić wodą i dusić na małym ogniu pod przykryciem. Pod koniec duszenia dodać oczyszczone i umyte pieczarki, obrane z osłonki i pokrajane w plasterki parówki, wino i przecier, doprawić. Podawać z kluskami i zasmażanymi buraczkami.

Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatności Reklama strona główna Strona główna
Copyright © 2002 - 2018 knieja.pl.