knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Ogłoszenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdjęć
Tapety
Opowieści z kniei
Kuchnia myśliwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
Cz@t
Strona główna
 
 
 
 
 
 
 
Ogłoszenia
login: hasło:
Zapomniałem hasła Zarejestruj się!
     
« kuchnia myśliwska - strona główna | « potrawy z zająca

Zając po mieszczańsku

Składniki:
Uda,
marynata do mięsa,
2 dag mąki,
tłuszcz,
śmietanka,
5 dag orzechów wlosłkich bez łupin,
2 jajka,
sól,
pieprz i starta skórka cytrynowa do smaku.


Sposób przyrządzenia:
Mięso umyć, zdjąć błonę, zalać marynatą i pozostawić w chłodnym miejscu na 24 h. Następnie mięso wyjąć z naczynia, osuszyć, natrzeć przyprawami i oprószyć mąką, zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu, skropić śmietanką i upiec. Orzechy sparzyć, obrać ze skórki i zetrzeć. Miękkie mięso pokrajać na porcje. Sos połączyć z orzechami i jajkami, doprawić, polać mięso i zapiec. Podawać z ziemniakami i marchewką zasmażaną z groszkiem.

Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatnoœci Reklama strona główna Strona główna
Copyright © 2002 - 2017 knieja.pl.