knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Ogłoszenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdjęć
Opowieści z kniei
Kuchnia myśliwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
 
Strona główna
 
 
 
 
 
 
Ogłoszenia
login: hasło:
Zapomniałem hasła Zarejestruj się!
     
« kuchnia myśliwska - strona główna | « potrawy z zająca

Zając po hetmańsku

Składniki:
Comber i uda,
maryrtata do mięsa,
4 dag mąki,
tłuszcz,
5 dag musztardy,
5 dag koncentratu pomidorowego,
sól,
pieprz,
tymianek,
rozmaryn,
majeranek i przyprawa do zup do smaku.


Sposób przyrządzenia:
Mięso umyć, zdjąć błonę, wyżyłować, zalać marynatą i pozostawić w chłodnym miejscu na 24 h. Następnie mięso wyjąć z naczynia, osuszyć, natrzeć przyprawami i oprószyć częścią mąki, zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu, skropić wodą i dusić na małym ogniu pod przykryciem. Pod koniec duszenia dodać pozostałą mąkę wymieszaną z małą ilością wody, musztardę, koncentrat pomidorowy i przyprawy. Miękkie mięso należy pokrajać na porcje, po czym polać doprawionym sosem. Podawać z ziemniakami, kalafiorem i sałatą zieloną.

Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatności Reklama strona główna Strona główna
Copyright © 2002 - 2024 knieja.pl.