Zaj±c po hetmańsku


Składniki:
Comber i uda,
maryrtata do mięsa,
4 dag m±ki,
tłuszcz,
5 dag musztardy,
5 dag koncentratu pomidorowego,
sól,
pieprz,
tymianek,
rozmaryn,
majeranek i przyprawa do zup do smaku.


Sposób przyrz±dzenia:
Mięso umyć, zdj±ć błonę, wyżyłować, zalać marynat± i pozostawić w chłodnym miejscu na 24 h. Następnie mięso wyj±ć z naczynia, osuszyć, natrzeć przyprawami i oprószyć czę¶ci± m±ki, zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu, skropić wod± i dusić na małym ogniu pod przykryciem. Pod koniec duszenia dodać pozostał± m±kę wymieszan± z mał± ilo¶ci± wody, musztardę, koncentrat pomidorowy i przyprawy. Miękkie mięso należy pokrajać na porcje, po czym polać doprawionym sosem. Podawać z ziemniakami, kalafiorem i sałat± zielon±.

Copyright © 2002-2024 www.knieja.pl