knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Ogłoszenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdjęć
Opowieści z kniei
Kuchnia myśliwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
 
Strona główna
 
 
 
 
 
 
Ogłoszenia
login: hasło:
Zapomniałem hasła Zarejestruj się!
     
« kuchnia myśliwska - strona główna | « potrawy z zająca

Zając po adwokacku

Składniki:
Comber i uda,
100 ml octu,
200 ml wody,
5 dkg cebuli,
20 dkg pieczarek,
10 dkg szynki wędzonej, 25 ml koniaku,
4 dkg orzechów włoskich bez łupin,
10 dkg sera twardego,
tłuszcz,
1 dkg mąki, sól,
pieprz,
cukier do smaku.


Sposób przyrządzenia:
Mięso przygotować jak zająca lub królika w śmietanie. Następnie wyjąć, osuszyć, posypać przyprawami i mąką, zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu, skropić wodą i dusić na małym ogniu pod przykryciem. Miękkie mięso wyjąć, pokrajać na porcje, ułożyć na półmisku wysmarowanym tłuszczem. Orzechy sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, zetrzeć. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, usmażyć, obłożyć mięso, dodać pokrajaną w paseczki szynkę, skropić koniakiem, posypać orzechami i startym serem oraz przyprawami, zapiec. Podawać z ryżem i sałatą zieloną.

Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatności Reklama strona główna Strona główna
Copyright © 2002 - 2018 knieja.pl.