knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Og³oszenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdjêæ
Opowie¶ci z kniei
Kuchnia my¶liwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
 
Strona g³ówna
 
 
 
 
 
 
Og³oszenia
login: has³o:
Zapomnia³em has³a Zarejestruj siê!
     
« kuchnia my¶liwska - strona g³ówna | « potrawy z zaj±ca

Szasz³yk z zaj±ca

Sk³adniki:
Comber,
marynata do miêsa,
15 dkg s³oniny,
20 dkg cebuli,
2 owoce papryki,
2 dkg m±ki,
t³uszcz,
sól i pieprz do smaku.


Sposób przyrz±dzenia:
Miêso umyæ, zdj±æ b³onê, wy¿y³owaæ, zalaæ marynat± i pozostawiæ w ch³odnym miejscu na 24 h. Nastêpnie miêso wyj±æ z naczynia, osuszyæ, pokrajaæ na niewielkie kawa³ki i lekko rozklepaæ t³uczkiem zwil¿onym wod±. S³oninê pokrajaæ w cienkie plastry, wielko¶ci kawa³ków miêsa. Cebulê obraæ, op³ukaæ, pokrajaæ w plasterki. Paprykê oczy¶ciæ, op³ukaæ, pokrajaæ na kawa³ki i nadziewaæ na szpadki na przemian z miêsem, s³onin± i cebul±. Potem posypaæ przyprawami cosplay genshin impact i oprószyæ m±k±, przycisn±æ rêk±, w³o¿yæ na silnie rozgrzany t³uszcz, zrumieniæ, na koniec - dosma¿yæ na ma³ym ogniu. Podawaæ z ry¿em i ogórkiem kwaszonym.

Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatno¶ci Reklama strona g³ówna Strona g³ówna
Copyright © 2002 - 2024 knieja.pl.