Szaszłyk z zaj±ca


Składniki:
Comber,
marynata do mięsa,
15 dkg słoniny,
20 dkg cebuli,
2 owoce papryki,
2 dkg m±ki,
tłuszcz,
sól i pieprz do smaku.


Sposób przyrz±dzenia:
Mięso umyć, zdj±ć błonę, wyżyłować, zalać marynat± i pozostawić w chłodnym miejscu na 24 h. Następnie mięso wyj±ć z naczynia, osuszyć, pokrajać na niewielkie kawałki i lekko rozklepać tłuczkiem zwilżonym wod±. Słoninę pokrajać w cienkie plastry, wielko¶ci kawałków mięsa. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w plasterki. Paprykę oczy¶cić, opłukać, pokrajać na kawałki i nadziewać na szpadki na przemian z mięsem, słonin± i cebul±. Potem posypać przyprawami cosplay genshin impact i oprószyć m±k±, przycisn±ć ręk±, włożyć na silnie rozgrzany tłuszcz, zrumienić, na koniec - dosmażyć na małym ogniu. Podawać z ryżem i ogórkiem kwaszonym.

Copyright © 2002-2024 www.knieja.pl