knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Ogłoszenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdjęć
Opowieści z kniei
Kuchnia myśliwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
 
Strona główna
 
 
 
 
 
 
Ogłoszenia
login: hasło:
Zapomniałem hasła Zarejestruj się!
     
« kuchnia myśliwska - strona główna | « potrawy z zająca

Rulon z zająca po śląsku

Składniki:
50 dag mięsa bez kości (okrawki),
20 dag tłutej wieprzowiny bez kości,
10 dag bułki,
1-2 jajka,
10 dag sera żółtego,
30 dag boczku wędzoneg tłuszcz,
sól,
pieprz,
majeranek i czosnek do smaku.


Sposób przyrządzenia:
Mięso umyć, zemleć razem z namoczoną w wodzie i odciśniętą bułką. Następnie wymieszać z jajkami i startym serem, doprawić, formować wałek, który zawinąć w cienkie plastry boczku, obwiązać nitką, polać tłuszczem, zawinąć w folię aluminiową i upiec. Po upieczeniu zdjąć folię, usunąć nitkę i pokrajać ukośnie na porcje. Podawać z ziemniakami, chrzanem, sosami (według upodobania) i z surówkami.

Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatności Reklama strona główna Strona główna
Copyright © 2002 - 2018 knieja.pl.