knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Ogłoszenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdjęć
Opowieści z kniei
Kuchnia myśliwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
 
Strona główna
 
 
 
 
 
 
Ogłoszenia
login: hasło:
Zapomniałem hasła Zarejestruj się!
     
« kuchnia myśliwska - strona główna | « potrawy z zająca

Przodek zajęczy w ostrym sosie

Składniki:
Comber i uda,
mleko,
2 dag mąki,
tłuszcz,
25 dag cebuli,
5 dag rodzyków,
1/2 szklanki śliwowicy,
sól,
pieprz i naturalny miód do smaku.


Sposób przyrządzenia:
Mięso umyć, zdjąć błonę, zalać mlekiem i pozostawić w chłodnym miejscu na 24 h. Następnie mięso wyjąć z naczynia, osuszyć, natrzeć przyprawami i oprószyć mąką, zrumienić razem z obraną, opłukaną i drobno pokrajaną cebulą, skropić wodą i dusić na małym ogniu pod przykryciem. Miękkie mięso pokrajać na porcje, polać przetartym i doprawionym sosem połączonym z opłukanymi rodzynkami i śliwowicą, chwilę poddusić. Podawać z ryżem i cymesem z marchwią.


Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatności Reklama strona główna Strona główna
Copyright © 2002 - 2024 knieja.pl.