Przodek zajęczy w ostrym sosie


Składniki:
Comber i uda,
mleko,
2 dag m±ki,
tłuszcz,
25 dag cebuli,
5 dag rodzyków,
1/2 szklanki ¶liwowicy,
sól,
pieprz i naturalny miód do smaku.


Sposób przyrz±dzenia:
Mięso umyć, zdj±ć błonę, zalać mlekiem i pozostawić w chłodnym miejscu na 24 h. Następnie mięso wyj±ć z naczynia, osuszyć, natrzeć przyprawami i oprószyć m±k±, zrumienić razem z obran±, opłukan± i drobno pokrajan± cebul±, skropić wod± i dusić na małym ogniu pod przykryciem. Miękkie mięso pokrajać na porcje, polać przetartym i doprawionym sosem poł±czonym z opłukanymi rodzynkami i ¶liwowic±, chwilę poddusić. Podawać z ryżem i cymesem z marchwi±.


Copyright © 2002-2024 www.knieja.pl