knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Ogłoszenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdjęć
Opowieści z kniei
Kuchnia myśliwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
 
Strona główna
 
 
 
 
 
 
Ogłoszenia
login: hasło:
Zapomniałem hasła Zarejestruj się!
     
« kuchnia myśliwska - strona główna | « potrawy z zająca

Medaliony z zająca

Składniki:
1 comber zajęczy obrany z błon,
15 smardzów,
4 łyżki masła,
8 łyżek koniaku,
pieprz,
8 łyżek madery,
100 g peklowanego ozora wołowego,
pokrojonego w kostkę wielkości 1 cm,
2 łyżki ekstraktu mięsnego lub z dziczyzny,
pieprz i sól.


Sposób przyrządzenia:
Polędwice starannie odciąć od kości i pokroić poprzecznie na 3 części. Z resztek mięsa i porąbanych kości ugotować ekstrakt. Smardze moczyć 30 min. w letniej wodzie, po czym odlać ją, a grzyby pokroić na cienkie paseczki. W brytfance rozgrzać masło i szybko obsmażyć medaliony po obu stronach. Wlać koniak, zmniejszyć ogień. Posypać mięso pieprzem, dodać maderę, smardze, ozór i pod przykryciem dusić 15 min. na małym ogniu. Następnie medaliony wyjąć i trzymać w cieple, a do brytfanki wlać ekstrakt mięsny, trochę go pogotować, przyprawić pieprzem i solą. Dodatek: puree z pieczarek podane w foremkach pasztecikowych z ciasta.

Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatności Reklama strona główna Strona główna
Copyright © 2002 - 2024 knieja.pl.